Een kennismaking met

Gert Mur

 

    Na mijn wetenschappelijke werk(klik hier voor een kort overzicht er van) bij de Technische Universiteit Delft, waar ik me in de vakgroep Elektromagnetisme voornamelijk bezig hield met de vraag hoe elektromagnetische velden in complexe situaties zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk met behulp van de steeds sneller wordende computers berekend kunnen worden, heb ik mijn al lang bestaande belangstelling voor drie-dimensionale vormgeving in steen omgezet in een hobby en ben ik gaan beeldhouwen. Bij deze activiteit kan ik gebruik maken van zowel mijn gevarieerde technische opleiding en ervaring als van het ruimtelijke inzicht dat mijn werk mij opleverde en ook voortdurend van mij vereiste.
    Als beeldhouwer ben ik voornamelijk autodidact en werk ik  met de steensoorten albast, serpentijn, diverse soorten marmer, onyx en recentelijk het prachtige Noir de Mazy, een kalksteen ook wel Belgisch marmer genoemd. Mijn beelden zijn figuratief, abstract of soms ook geometrisch en dat laatste aspect herinnert aan mijn vroegere onderzoeksactiviteiten waarbij het ruimtelijk modelleren van elektromagnetische velden en straling in complexe drie-dimensionale configuraties, denk bv. aan zend- en ontvangantennes, al dan niet in combinatie met (delen van) het menselijke lichaam en/of andere complexe objecten, een belangrijke rol speelde.
  Voor het ontwikkelen van mijn artistieke kwaliteiten heb ik echter cursussen boetseren gevolgd bij o.a. Johanna van Dongen op de Delftse Vrije Academie , Paola en Fréderic Steffen in de Ardèche in Frankrijk, Cor Dam, ook op de Vrije Academie, en tenslotte een cursus beeldhouwen van de Scheveningse beeldhouwwinkel. Ook volgde ik een cursus beeldhouwen op steen bij de Nederlands-Franse beeldhouwster Danielle Jacquinot .

    Deze site bedoel ik om familie, vrienden, kennissen, geïnteresseerden in beeldhouwen en andere gepensioneerden een beeld te geven van hoe leuk je gedurende je FPU/VUT/(pré)pensionering nog bezig kunt zijn. Maar ook mijn oud-collega's, uit binnen- en buitenland, kunnen mij hier nog vinden mochten ze me zoeken.

    Heb je naar aanleiding van wat je ziet op deze site een reactie, vragen en/of opmerkingen, of nog beter, wil je een van de beelden kopen, stuur dan een berichtje via mijn mail: gertmur@ziggo.nl. Je kunt zo natuurlijk ook een afspraakje maken om de beelden, voor zover ik ze nog beschikbaar heb, eerst van dichtbij te komen bekijken.


Home